maanantai 18. toukokuuta 2009

Unista

Näen hirveän paljon unia. Muistan ne melkein poikkeuksetta aina aamuisin.

Viime öisessä unessani oli muutaman kerroksen korkuinen kerrostalo, joka oli L-kirjaimen muotoinen. Jouduin pakenemaan yalon ylimpään kerrokseen erääseen huoneeseen, koska oli kerrottu erään mielenvikaisen ja ympäristölleen vaarallisen olevan vapaalla jalalla. En tiedä, kenen asunto oli, mutta ovi oli auki, joten menin sisään. Avasin ikkunan, ja viereisessä talossa oli poika ikkunassa. Me juttelimme, ja hän kertoi olevansa jonkun julkkiksen (en muista nimeä) salarakas. Nainen oli siis tämä julkimo kuitenkin. Juttelimme sen pojan kanssa, ja kun se mielenvikainen oli ammuttu (?!) pääsin takaisin kotiin.
Uni jatkui vielä, ja seuraavan viikon Seiskassa oli juttua siitä kuinka julkkiksen salarakkaalla on salarakas, eli minä. Tässä vaiheessa tämä meni jo turhan sekavaksi. :D Kuitenkin, uni loppui siihen kun menin kiikuttamaan lehteä sille pojalle että voitaisiin nauraa jutulle yhdessä. Hän tulikin kerrostalonsa pihalla vastaan ja sanoi, että ei tiedä mitä liikoja olen hänestä ja minusta luullut, mutta hän aikoo pysyä nykyisessä suhteessaan. Omituista! En minä tahtonut kuin kiittää. Väärin ymmärretyksi tuleminen jäi päällimmäisenä unesta mieleen.

No, tuli ehkä hieman pitkä ja turhanpäiväinen selostus.

Eniten unissani minua ihmetyttää se, että hirveän monesti niihin liittyy pakeneminen ja joltain piiloutuminen. Olen unissani joutunut piiloutumaan mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja pakenemaan kummallisia asioita. Batmanin Jokeria olen paennut useammin kuin kerran, kouluampujaa monesti, joskus vanhempianikin. Piilopaikkoja on ollut vaikka mitä.

Jännää, etten yleensä koe näitä unia kuitenkaan ahdistaviksi. Tai siis, ne eivät varsinaisesti ole painajaisia. Olenko katsonut vain liikaa elokuvia? Mahdollista.

Pitäisi alkaa kirjoittaa varmaan unia ylös. Olisi mielenkiintoista tietää erilaisten unijuttujen symboliikkaa ja vastaavaa. En vaan ikinä muista ottaa kynää kauniiseen käteen ja raapustaa niitä muistiin!

Huomenna olisi aika suunnata kohti Tamperetta. Jännittää kieltämättä hieman. Toivottavasti en mokaa aivan täydellisesti!

Röyksopp kuulostaa harvinaisen hyvältä.

Ei kommentteja: